Γιατί ο χρόνος έχει περισσότερη αξία από το χρήμα;


Πολλοί από εμάς δεν καταλαβαίνουμε δυστυχώς την πραγματική αξία του χρόνου και πιστεύουμε ότι το χρήμα έχει μεγαλύτερη αξία από το χρόνο. Αν καλοσκεφτούμε όμως, αυτό που ανταλλάσσουμε είναι ο χρόνος μας για να αποκτήσουμε χρήματα.

Στο παραπάνω δεν υπάρχει τίποτα το κακό, παρόλα αυτά υπάρχει η πεποίθηση ότι αν έχουμε πολλά λεφτά, θα έχουμε περισσότερο χρόνο. Αυτό σπάνια συμβαίνει όμως. Στην ουσία αυτό που γίνεται είναι να γινόμαστε περισσότερο σκλάβοι σε αυτό που έχουμε ή προσπαθούμε να αποκτήσουμε.

Σίγουρα τα χρήματα μπορούν να μας αγοράσουν ανέσεις, δεν μπορούν όμως από μόνα τους να μας κάνουν πιο ευτυχισμένους. Μπορεί να αγοράσουμε ένα καλύτερο κινητό, ένα πιο ακριβό αμάξι, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι είναι ο δρόμος προς την ευτυχία.

Εκεί που θα ήθελα να καταλήξω είναι ότι θα έπρεπε να έχουμε μια διαφορετική σκοπιά για τα χρήματα. Ουσιαστικά δε θα έπρεπε να επικεντρωθούμε στα χρήματα αυτό καθ’ αυτό, αλλά στο τι μπορούμε να επιτύχουμε με αυτά. Μόλις ανακαλύψετε ότι τα χρήματα είναι ένα μέσο και όχι ο σκοπός ο ίδιος, τότε θα ανοίξουν μπροστά σας νέοι ορίζοντες. Ουσιαστικά τα χρήματα είναι ένα εμπόδιο στη ζωή, που πρέπει να τα ξεπεράσουμε. Ένας δρόμος που πρέπει να τον διασχίσουμε για να φτάσουμε στο στόχο μας.